Ózonos klíma és utastér fertőtlenítés

 

Ózonnal, azonnal!  Legalább félévente!

Kézi Autómosás és Autókozmetika tevékenységünkkel párhuzamosan megkezdtük az ózonos fertőtlenítést, szaglekötést és szagtalanítást!

A gépjárművünk klímaberendezése optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok is kedvelik a klímarendszer nedves, sötét és nehezen hozzáférhető részeit.

A gépjármű szellőző ventilátora a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja. Ezek a részecskék belélegezve nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, de akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhetnek.

Különösen a gyengébb immunrendszerrel rendelkező egyének, mint az idősek, gyermekek, csecsemők az első számú céltáblái a baktériumoknak, ugyanis a pollenszűrő nem nyújt védelmet a baktériumok ellen. Akár életen át tartó kóros szövődmény is kialakulhat, de a felsorolt veszélyek mindegyikére van megoldás.

A Varázs – Garázs Zala Kft. autókozmetikájában olyan korszerű, egészségre ártalmatlan eljárást használunk, mely során…

A fertőtlenítéshez nincs szükség a klímarendszer megbontására.

A fertőtlenítés vegyszer használata nélkül történik, így a vegyszerre érzékenyek (allergiások, kisgyermekek) számára különösen ajánlott.

A kezelt gépjármű belső tere 30 perc alatt visszanyeri az „új autó” illatát, mert 30-50 perc alatt végezzük el a teljes utastér fertőtlenítést.

A baktériumok, gombák elpusztítását ózontechnológia segítségével végezzük a klímarendszerben és a jármű teljes belső terében. Az ózon egy rendkívül erős oxidáló szer, mely a tisztítás során elbomlik.

Kiszűrjük a kellemetlen szagok zömét és a továbbító illó részecskéket.

Eltávolítjuk a teljes utastérből (tetőkárpit, ülés, ajtókárpit is) a szagokat, így szinte 80-90 %-ban megszűnik a cigaretta vagy kisállat okozta szag.

Az ózonos tisztítás lényege, hogy egy speciális technológia segítségével rendkívül instabil ózonmolekulákat juttatunk a rendszerbe. Mivel az ózon (O3) felezési ideje nagyon rövid, és minden vágya, hogy újra oxigén lehessen, az extra oxigénatom reakcióba lép a szennyeződésekkel, és az oxidáció során megköti azokat. Mivel szinte mindent oxidál, hatékony védelmet nyújt a vírusok, penészgombák és a szagokért felelős baktériumok ellen. Hatezerszer hatékonyabb fertőtlenítőszer, mint a klór. További előnye, hogy nem vegyszer, semmilyen káros anyagot nem hagy az autóban.

Az Ózon (O3) három oxigén atomot tartalmaz, az egyik legerősebb fertőtlenítő hatású természetes szer. Leggyakrabban villámlás során keletkezik, ezért érezzük vihar után friss illatot, de az atmoszféránk felső rétegében is ózon(ózon réteg) van, ez véd meg minket a nap káros hatásaitól. Az ózont használják baktériumok, vírusok, kellemetlen szagok végleges megszüntetésére például orvosi műtőkben is. Az ózon hatására természetes oxidáció jön létre, ami lebont minden szerves anyagot, nem marad más csak tiszta- friss illat. Sűrűbb légnyomásnál, földfelszín közelében keletkezés után le is bomlik, tiszta oxigén lesz belőle.

Tökéletesen szagtalanít minden zárt teret. Használható autók belterében, klímafertőtlenítésre, pincékben, éttermekben, kórházakban, óvodákban, iskolákban, buszokban, stb.

Megszüntet minden szagok zömét és forrását, mint például dohány, nikotin, égés utáni füst, penész, állat szagok, mellékhelyiségek szagai, stb. Az egészséges, friss levegő mindenki számára fontos. A makacs, eltüntethetetlennek vélt szagok teljes mentesítése ózontechnológiával történik. Nem hagy nyomot maga után, csak kellemes, friss, tavaszi eső illatot.

Az egészséges friss levegő mindenki számára fontos. A makacs, eltüntethetetlennek vélt szagok teljes mentesítése, ózontechnológiával lehetséges. Nem hagy nyomot maga után, csak kellemes, friss, tavaszi eső illatot.

A gépjárművünk klímaberendezése optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok is kedvelik a klímarendszer nedves, sötét és nehezen hozzáférhető részeit. A gépjármű szellőző ventilátora a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja. Ezek a részecskék a belélegezve nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, de akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhet.

Pollenek, Legionella baktérium, Bacilusok, Baktériumok, helyett egészséges levegőt!

Az ózongenerátor bármilyen adalékanyag és kemikália nélkül, ózongáz termelésével, a műszerfal megbontása nélkül tudja fertőtleníteni és szagtalanítani az autók klímarendszerét és belső terét.

Ezek a klíma és bakteriológiai betegségek megelőzhetők!

Az autó higiéniai tisztítását évente 4-szer ajánlott elvégezni, de 2-szer tavasszal és az ősszel mindenképp, mivel akkor indul az influenza szezon.

Fertőtlenítés, tisztítás (gombátlanítás):

A baktériumok, gombák számára ideális felület a klíma párologtató felülete, hiszen a klímarendszerben lévő párás, nedves levegő ideális körülményeket biztosít számukra, amelyek azután a klímarendszeren keresztül a légáram segítségével az utastérbe juthatnak. Ezek többnyire allergiás tünetetköhögés, könnyezés és tüsszentés -, válthatnak ki.

Hogyan is tisztít az ózon (O3):

Az ózonos tisztítás lényege, hogy egy ózongenerátor segítségével rendkívül instabil ózonmolekulákat juttatunk a rendszerbe. Mivel az ózon (O3) felezési ideje nagyon rövid, és minden vágya, hogy újra oxigén lehessen, az extra oxigénatom reakcióba lép a szennyeződésekkel, és az oxidáció során megköti azokat. Mivel szinte mindent oxidál, hatékony védelmet nyújt a vírusok, penészgombák és a szagokért felelős baktériumok ellen. Hatezerszer hatékonyabb fertőtlenítőszer, mint a klór. További előnye, hogy mivel nem vegyszer, semmilyen káros anyagot nem hagy az autóban!