Jön a tavasz!

Hamarosan vége a hideg, téli időjárásnak. Érdemes készülni a tavaszi autózásra! Az autó utasterében felgyülemlett szennyeződéseket ideje eltávolítani!

Ezt kezdhetjük a pollenszűrő cseréjével ugyanis a por, az előttünk haladó autókból a korom, a pollen, a nitrogén oxid, mind ezen keresztül jut a beltérbe.

A zsúfolt városi forgalomban természetesen hatványozottan igaz, még az is elképzelhető, hogy a belső koncentráció magasabb mintha a gépjárművön kívül mérnénk!

A szűrő cseréje után egy évben kétszer (kora Tavasszal és Ősszel) mindenképp érdemes egy ózonos klíma és utastér fertőtlenítésre behozni az autót, mert a káros anyagok magas koncentrációja miatt, főleg a gyermekek és az allergiára hajlamosak megbetegedhetnek, de az egészséges embereknél is kialakulhat az allergia!

Arról nem is beszélve, hogy könnyező szemekkel, folyamatos tüsszentési kényszerrel veszélyeztetjük magunkat és az utasainkat vezetés közben!

Tudta Őn azt,hogy  egyetlen tüsszentés közben, lehunyt szemmel 30-40 méteres utat is megtehet a gépkocsi? Egy nagyvárosi vakrepülés, ilyenkor hatalmas kockázattal jár!

Az utastér jó minőségű levegője növeli a koncentrációs képességet, ráadásul a szennyeződés lerakodása a  belső térben vagy a szélvédőn a jó kilátást jelentős mértékben csökkenti !

Tehát, összefoglalva:

– A Varázs – Garázs Zala Kft. autókozmetikájában olyan korszerű, egészségre ártalmatlan eljárást használunk amely során:

– A fertőtlenítéshez nincs szükség a klímarendszer megbontására.

– A fertőtlenítés vegyszer használata nélkül történik, így a vegyszerre érzékenyek (allergiások, kisgyermekek) számára különösen ajánlott.

– A kezelt gépjármű belső tere 30 perc alatt visszanyeri az „új autó” illatát, mert 30-50 perc alatt végezzük el a teljes utastér fertőtlenítést.

– A baktériumok, gombák elpusztítását ózontechnológia segítségével végezzük a klímarendszerben és a jármű teljes belső terében. Az ózon egy rendkívül erős oxidáló szer, mely a tisztítás során elbomlik.

– Kiszűrjük a kellemetlen szagokat és a szagokat továbbító illó részecskéket is.

– Eltávolítjuk a teljes utastérből (tetőkárpit, ülés, ajtókárpit is) a szagokat, így szinte 100 %-ban megszűnik a cigaretta vagy kisállat okozta szag.

– Az ózonos tisztítás lényege, hogy egy speciális technológia segítségével rendkívül instabil ózonmolekulákat juttatunk a rendszerbe.

-Mivel az ózon (O3) felezési ideje nagyon rövid, és minden vágya, hogy újra oxigén lehessen, az extra oxigénatom reakcióba lép a szennyeződésekkel, és az oxidáció során megköti azokat. Szinte mindent oxidál, hatékony védelmet nyújt a vírusok, penészgombák és a szagokért felelős baktériumok ellen. Hatezerszer hatékonyabb fertőtlenítőszer, mint a klór.

– További előnye, hogy nem vegyszer, semmilyen káros anyagot nem hagy az autóban.

Fodor János